Billig bilförsäkring – Här tipsar vi

Idag finns det ett ganska stort antal försäkringsbolag som alla gärna vill att du ska teckna din bilförsäkring hos dem. De kan locka med en billig bilförsäkring men nu har det även blivit allt mer vanligt att försäkringsbolagen erbjuder rabatter om du lägger ett större engagemang hos dem.

Alltså ju fler försäkringar du tecknar på ett och samma ställe desto mer rabatter kan du få. Ett par försäkringsbolag samarbetar även med banker vilket gör att du kan få billigare bolån om du försäkrar din bil hos dem. Du kan alltså få en billigare bilförsäkring om du även har din hemförsäkring hos samma försäkringsbolag.

Många faktorer som inverkar på priset på en bilförsäkring

Ja det kan kännas som att det är mycket att tänka på, men det finns också några enklare vägar att gå om du vill ha hjälp att ta dig igenom dessa fallgropar. Antingen kontaktar du försäkringsbolagen och ber om en prisuppgift som du sedan kan jämföra med de andra bolagens priser eller så använder du någon av de siter på internet som gör jämförelser.

För att få en bra jämförelse över billig bilförsäkring behöver du lämna ett par uppgifter om dig själv. Det handlar oftast om din ålder, din bils tillverkare, årsmodell och vilken nivå du vill ha på din bilförsäkring. När du fyllt i detta får du snabbt upp ett pris som då tjänsten har tagit fram. Du får priser från alla olika försäkringsbolag och kan snabbt få en bra överblig. Därefter är det bara att kontakta bolaget som du gillar bäst och titta igenom deras villkor.

Vad ska jag mer tänka på när jag letar efter en billig bilförsäkring?

Du behöver veta om du vill ha en helförsäkring, en halvförsäkring eller en trafikförsäkring. En helförsäkring ger dig bäst skydd. Det är också den enda försäkring som betalar ut ersättning om du råkar ut för skadegörelse eller ersättning på skador som uppkommer på din bil. Det kan vara yttre påverkan som om ett träd faller ner över bilen och liknande.

En halvförsäkring täcker inte detta men ger ändå ersättning för skador som stöld, brand och rättsskydd. Trafikförsäkringen är den lägsta nivån och den kan vara bra att teckna om du har en äldre bil som du inte är så rädd om. Kanske in bil som inte heller kostade så mycket. Jag hoppas ni hittat den information ni behöver och kan gå vidare med att teckna er billiga bilförsäkring!