Billigaste Bilförsäkring Hur gör man?

Söker du en bra och billig försäkring till bilen och undrar hur man tar väga?

Jag fick ett samtal här om dagen av en kund / försäkringstagare som undrade om just denna fråga, i början undrade jag om kunden skojade med mig men efter en kort fundering så ändrade jag på min inställning och tog mig en stund på mitt eget dilemma.

Jag flyttade till det härliga Sverige för några år sedan, att köra en bil på de Svenska vägarna var en konst i sig själv i skillnad från de vägarna jag är van med på den lilla ön i Grekland, Jag känd mig som en nybörjare bakom ratten men frågan var då hur fixar jag en bra bil och även en bättre och billigare försäkring till denna. Till slut så tecknar bilhandlaren en bilförsäkring med folksam, en månad senare fick jag ett försäkringsbrev hemma skickat och det står att jag skall betala 14500 kr för en helförsäkring på min bil.

Till början tog jag det med stolthet och trodde att försäkringen kanske kostar så mycket i Sverige, men efter det första betalningen hade lämnat mitt konto ( halvårs betalning ) kände jag konstigt i magen och bestämde mig då att hitta en billigare försäkring till bilen.

Att klura själv i denna djungel ( bilförsäkringar ) var inte lätt, att söka på de primitiva sökmotorn man är van vid på Engelska gjorde saken inte bättre, tur var det att en av mina vänner rekommenderade mig Pricerunner för att jämföra pris på saker som jag funderade då att köpa, och inte minst bilförsäkringar.

Hitta den billigaste bilförsäkringen

På Pricerunner träffade jag Insplanet för första gången, Insplanet är idag Sveriges största sida för försäkringsförmedling för alla typ av försäkringar, jag fick mata in mina uppgifter på bilen och det hände inget mer, någon timme senare ringde det i luren och till min förvåning så säger personen på andra sidan ”hej Jag heter Vladimir och ringer från Insplanet” Ja det är sant, Denna Vladimir går igenom bilförsäkringen med mig och förklarade att en helförsäkring är i princip samma helförsäkring oavsett vilket försäkringsbolag jag väljer på min bil, skillnaden kan ha med vilken självrisk, extra tillägg och maskinskade att göra.

Spara på bilförsäkringen

Eftersom min bil ganska gammal och har några tusen mil på nacken så gällde inte maskinskadan i mitt fall, jag behövde heller inga extra tillägg såsom hyrbil och assistans så valde jag att lyssna klar på rådgivaren och hoppas att han hittar en försäkring som kostar mindre än det jag hade.

Jämför bilförsäkring

Det som Insplanet. Compricer och flera andra jämförelse sidorna gör är att skicka iväg mina uppgifter till flera försäkringsbolag och hämtar priserna, på så sätt jämför man flera försäkringspremie på bilen, Vladimir ringer ca en timme senare och Jag får teckna en ny försäkring med ett annat bolag som halverade min årspremie och det blev Moderna försäkringar.

Tillbaka till min kund, han är i samma situation som jag var i för några år sedan, man hör att andra betalar billigare premie på sin bilförsäkring än ens själv och det klart man vill och har en lägre kostnad, jag hade tur då min vän talade om Pricerunner för mig men den turen hade inte han, han hade googlat på billig bilförsäkring och fick upp mitt nummer då några år senare hade jag bestämde mig att starta denna sida för att se till att flera tar sig genom försäkrings djungeln.

Bilförsäkringsjämförelse

Idag finns det flertal sidor där man under en minut kan jämföra bilförsäkring med utan kostnad, prova gärna Insplanet, Compricer eller Suredo man kan även prova min egen sida för hitta den billigaste försäkring bilen.