Så mycket kostar bilförsäkringen

Vet du vilken bil är billig att försäkra?

Försäkringsjämförelsesajten Insplanet har gjort en sammanställning över vad det kostar att försäkra olika bilmärken i Sverige. Här får du hela topplistan, från Daewoo som är billigast till Maserati som är väldigt mycket dyrare.

Att försäkra sin bil är något som varje svensk bilägare måste göra, vare sig det är billigt eller inte. Vissa väljer bil efter hur mycket försäkringen kostar. Då kan det vara bra att veta vilket märke man ska sikta in sig på när man ger sig ut bland bilhandlarna och bilannonserna, om det nu är så att plånboken spelar en viktig roll även efter själva inköpet.

Pris- och försäkringsjämförelsesajten Insplanet har sammanställt hur mycket det kostar att försäkra 54 bilmärken olika i Sverige. Statistiken har man samlat på sig efter över 100 000 prisförfrågningar på insplanet.se under årets första kvartal. Som vi kan se i sammanställningen (se bildgalleriet nedan) skiljer det stora pengar mellan olika bilmärken. Synonymt för bilmärkena som hamnar i topp är att de alla främst livnär sig på småbilar.

Sportbilar är inte billiga att försäkra

Jämför pris på bilförsäkringarI andra änden av listan hittar vi i stället lyxbilar och supersportbilar. Dyrast av alla är lite förvånande Maserati som är hela 26 procent dyrare än sitt syskonmärke Ferrari.
Billigast är i stället Daewoo som i dag inte finns i Sverige som nybil utan säljs med Chevrolet-emblem.

Av de tio mest förfrågade bilmärkena på insplanet.se är det Opel som toppar ”billighetsligan”. Mercedes och BMW ligger sämst till bland de mest förfrågade. De tio mest förfrågade bilmärkena är, utöver föregående nämnda samt i bokstavsordning, Audi, Ford, Peugeot, Saab, Toyota, Volvo och Volkswagen.

För hela listan över årskostnaden försäkringsmässigt, bilmärke för bilmärke, se bildgalleriet nedan. Priserna avser marknadserbjudanden vid nyteckning. Endast helförsäkringar har räknats med.

Läs mer om denna artikel på teknikensvarld.se