Spara pengar – välj rätt bilförsäkring

Spara pengar med en billig bilförsäkring redan idag

Nyss inhandlat dig en ny bil? Då behöver du självklart också försäkra den. En trafikförsäkring är du enligt tvungen att teckna. Du avgör sedan själv om du vill lägga till en halv- eller helförsäkring. För att vara på den säkra sidan om du skulle råka ut för en olycka är det dock bäst att – i alla fall – teckna en halvförsäkring.

En halvförsäkring kompenserar dig ekonomiskt vid bland annat brand, stöld maskinskada och glasskada. Helförsäkringen täcker även skador på ditt egna fordon. Med andra ord – tecknar du en helförsäkring är du i stort skyddad mot allt.

Innan du bestämmer dig för en bilförsäkring ska du se till att jämföra försäkringsbolagens respektive erbjudanden. Det kan nämligen spara dig pengar som du kan lägga på annat. Vi rekommenderar dig att besöka hemsidan www.jamfor-bilforsakring.com för att hitta den bilförsäkring som är mest prisvärd!

Vad bilförsäkringen kommer att kosta just dig är svårt att säga. Var du bor, bilens värde och din ålder är några av sakerna som avgör priset på din bilförsäkring. Självklart får du betala mer om du bor i ett område där stöldrisken är stor.

Detsamma gäller om ditt fordon är av högt värde. Har bilen stor motor – det vill säga måna hästkrafter – kan du också vänta dig en hög försäkringspremie. Statistiken hävdar nämligen att sportbilar och andra bilar med kraftiga motorer är iblandande i fler olyckor jämfört med ”vanliga” bilar.